O nama

Firma Verenstan d.o.o. osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Živinicama. Prvobitna djelatnost bila je izvodenje gradevinskih radova iz oblasti niskogradnje i visokogradnje. Uspješno smo realizovali velik broj povjerenih projekatnih zadataka, a koji su se uglavnom odnosili na adaptacije, izgradnje stambenih objekata, isporuke gradevinskih materijala…

U tom periodu radili smo na adaptaciji zgrade Opcinskog suda u Živinicama, izgradnji nekoliko poslovnih objekata u Živinicama, izgradnji Islamskog centra u Živinicama, renoviranje školskih objekata širom Bosne i Hercegovine i još mnogo drugih projekata. Navedenom djelatnošcu smo se bavili 10 godina tj do 2006 i u tom periodu firma je omugucavala egzistenciju za stotinu radnika i njihovih clanova porodice. Od 2006.godine poslujemo u okviru novoizgradenog poslovnog centra koji se nalazi na adresi Gostelja br. 2, Živinice. U okviru navedenog objekta otvarili smo skladište gradevinskog materijala.

U našem prodajnom centru u mogucnosti ste kupiti sve vrste gradevinskih materijala, alate, vodo i elektro materijale, boje i lakove, frakcije… Pored gradevinskog materijala prepoznatljivi smo i po prodaji banovickog uglja(kocka, orah, grah) za domacinstva i privredna lica u zemlji i inostranstvu.

Firma raspolaže dovoljnim brojem transportnih jedinica, kako bi smo svojim kupcima obezbjedili blagovremenu isporuku na željenu adresu.