Ukratko o nama

Kompanija Verenstan d.o.o. osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Živinicama. Prvobitna djelatnost bila je izvođenje građevinskih radova iz oblasti niskogradnje i visokogradnje. Uspješno smo realizovali velik broj povjerenih projekatnih zadataka, a koji su se uglavnom odnosili na adaptacije, izgradnje stambenih objekata, isporuke građevinskih materijala.

U tom periodu radili smo na adaptaciji zgrade Općinskog suda u Živinicama, izgradnji nekoliko poslovnih objekata u Živinicama, izgradnji Islamskog centra u Živinicama, renoviranje školskih objekata širom Bosne i Hercegovine i još mnogo drugih projekata. Navedenom djelatnošću bavili smo se deset godina tj. do 2006-te godine i u tom periodu firma je omugućavala egzistenciju za stotinu radnika i njihovih članova porodice. Od 2006. godine poslujemo u okviru novoizgrađenog poslovnog centra koji se nalazi na adresi Gostelja br. 104, Živinice. U okviru navedenog objekta otvarili smo skladište građevinskog materijala.

U našem prodajnom centru u mogućnosti ste kupiti sve vrste gradevinskih materijala, alate, vodo i elektro materijale, boje i lakove, frakcije. Pored građevinskog materijala prepoznatljivi smo i po prodaji banovićkog uglja (kocka, orah, grah) za domaćinstva i privredna lica u zemlji i inostranstvu.

Firma raspolaže dovoljnim brojem transportnih jedinica, kako bi smo svojim kupcima obezbjedili blagovremenu isporuku na željenu adresu.